Fogpótlás

Fogpótlás

FOGPÓTLÁS - A fogsorjavítás, fogpótlás nem csupán esztétikai kérdés. Sajnos vannak esetek, amikor egy fog már menthetetlen, azt el kell távolítani. Ha nem pótoljuk a hiányzó fogat, akkor a meglévők megdőlhetnek, a rágás sem lesz olyan hatékony, mint előtte. Lehetséges, hogy a kor előrehaladtával, vagy a fogágybetegség következtében a fogak meglazulnak, kiesnek. Ez nemcsak esztétikailag kellemetlen, de funkcionálisan is.
Ezekben az esetekben a fogak pótlására van szükség. Ha a gyökérkezelt fogak íny feletti része nagymértékben hiányos, gyökércsap beépítése és korona felhelyezése a megoldás. A beépített, állcsontba csavarozott implantátum az egyik legesztétikusabb megoldás, amit a fogak elvesztése után célszerű minél hamarabb elkészíteni. A fogsor ilyen módú helyreállítása azoknál a pácienseknél lehetséges, akik nem szenvednek súlyos szívbetegségben, daganatos betegségben. Ellenjavallt a kezelés, ha az illető erős dohányos, mivel a dohányzás késlelteti a gyógyulást, a szájüregi fertőzéseknek kedvez. Azokban az esetekben, amelyekben nem végezhető el a fog implantálás, teljes, vagy részleges lemezes fogpótlást ajánlunk. A műfogsor kivehető, könnyen tisztán tartható, ám nehezebben megszokható, mint a fix implantátumok.

Milyen módon készülnek az implantátumok?


 • A beavatkozás elvégzését alapos vizsgálat előzi meg. Röntgenfelvételt készítünk és meghatározzuk, mely fogakat kell pótolni, alkalmas-e az állcsont az implantátum befogadására, megtartására.
 • Tájékoztatjuk Önt a fogpótlás menetéről, a felhasznált anyagokról és a várható teljes költségről.
 • Helyi érzéstelenítés után beültetjük a kiválasztott implantátumot, azaz műgyökeret.
 • A varratokat 1 hét elteltével távolítjuk el, miután az íny becsontosodott.
 • Néhány hónap szükséges, mire az implantátum megfelelően rögzül, csak ezt követően helyezhető fel rá a fogpótlás.
 • A várakozási idő alatt Ön hordhat ideiglenes pótlást, ami esztétikus megjelenést biztosít az állandó fogsor elkészültéig.
 • Ezután felhelyezzük a fogtechnikai laboratórium által az Ön számára készített pótlást. Így a rágáskor, harapáskor keletkező fizikai erőbehatásoknak az implantátum ellenáll, stabilan tart.
 • A beültetést követően folyamatosan figyelemmel kísérjük pácienseink állapotát, tanácsokat adunk a gondos szájápolás terén.


 • Önnek csak mosolyognia kell és fogadni az elismeréseket! :)


  SIC Ace /Max implantátum (prémium) 1 darab 150.000.-
  SIC Ace /Max implantátum (prémium) 2 darabtól 130.000.-/darab
  Ragasztott, szögdöntött fejű korona - 85.000
  Ragasztott, egyenes fejű korona - 75.000.-
  Csavarozható korona - 95.000.-

  Hívjon minket

  0620-477-2124
  failed Hívjon minket